söndag 2 september 2012

Vår vardag

Pratade lite med indianerna idag. Och ibland så är sånt som är så självklart för oss är så mycket hureka för dom. Ena killen berätta att han hade sett en hjullastar utrustning på en traktor och då kunde man göra så mycket mer än bara vad än traktor kan!! Man fick ju med sig 10 skottkärror varje gång!! Och i våra ögon bara en helt vanlig frontlastare på en gammel traktor.

Och sen blir man lite facinerad över deras sätt att se det här med marknaden över saker. Skyhöga priser och bara skit produkter. En grej som jag eventuellt har ett behov av kostar inne i landet 24,000 svenska pengar och då kommer den från kina eller indien. Har sedan gammalt kontakter i kina och har spånat omkring en del på kinesiska hemsidor och produkten kostar där omkring 6000 svenska pengar. lite snevridet i mina ögon med tanke att en välbetald arbetare har en tusenlapp i månaden!!!!?? Men det är kanske oxå en anledning till varför jag vill flytta ifrån gamla hederliga moder Svealand? Känns som att här i Sverige är allt du ska göra onödigt tillkrånglat. Tänk bara på det som alla vi svenskar vet!! Vi har världens bästa sjukvård!!

http://andersaberg.wordpress.com/2009/09/03/frankrike-har-varldens-basta-sjukvard-sverige-pa-plats-23/
Texten här under kommer ifrån en av sveriges största dagstidningar 

Sedan det första utbrottet 1976 har viruset skördat över 1500 offer.
Nu drabbas afrikanska länder återigen av ebola - blödarfeber.
Ugandas president avråder invånarna från att röra vid varandra, och i Kongo-Kinshasa har nio personer avlidit bara de senaste dygnen.
Varje år rapporteras enstaka misstänka fall i Sverige - och isoleringsceller för eventuella smittbärare står redo.
- Sverige är förberett för att kunna hantera ett ebolautbrott, säger Åsa Szekely Björndal, enhetschef för enheten för biorisker vid Smittskyddsinstitutet.

Och  med det här vill jag att ni som läser ska fundera lite på om vad som är mycket eller inte. Visst är det ett fruktansvärt sätt att dö men samtidigt bli fångad genom lureri på landsbygden, inlåst i en container av människo smugglare. Sitta där i en månad med för lite mat, vatten och för mycket skit  för att sedan hamna hos en hallik som fullständigt bara gör allt för att för att du ska tjäna pengar för att förmodligen bli ihjälslagen när du är värdelös. Jag kanske e lite knasig på mitt vis men kan inte se det hemska i ebolan i jämförelse med detta. Samtidigt kommer jag aldrig ett be någon högutbildad intelligent människa som håller på med avancerad forskning att förstå det som jag tycker. Känns som om det skulle vara slöseri med skatte resurser.  






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar